Liiketoiminnan ammattitutkinto, Kiinteistönvälityksen osaamisala

Seuraava koulutuksen aloitus on 3.1.2020!

Ajankohta jatkuva haku
Kesto 150 osaamispistettä

Liiketoiminnan ammattitutkinto on ammatillinen tutkinto, joka sisältää Kiinteistönvälitykseen suuntautuvan osaamisalan.  Tutkinnon suorittaminen antaa valmiudet kiinteistönvälitysalan ammattilaiseksi, jonka jälkeen kykenet toimimaan ammattitaitoisesti kiinteistöjen myynti- ja vuokraustehtävissä. Koulutuksen aikana syvennät osaamistasi asuntokauppaa säätelevään kiinteistölainsäädäntöön, välityspalvelun myymiseen, asuntojen arvon arvioimiseen, asuntojen vuokraukseen, ostotoimeksiantojen hoitamiseen sekä uudisasuntojen myyntiin.

Tutkinnon suorittaminen tukee valtakunnallisiin Keskuskauppakamarin LKV- ja LVV-kokeisiin valmistautumisessa.

Liiketoiminnan ammattitutkinto kiinteistövälityksen osaamisala soveltuu myyntineuvottelijoille ja myyntisihteereille, jotka toimivat kiinteistöjen, huoneistojen arvon arvioinnissa, myyntiin ja vuokraukseen liittyvissä työtehtävissä. Tutkinnossa osaaminen näytetään käytännön työtehtävissä, joten sinulla täytyy olla alan työpaikka.

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ja työpaikan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma tutkinnon suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan, koulutuksen järjestäjän ja työnantajan kesken.

Tarvittava osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa työpaikalla omissa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat koulutuspäivät Amiedussa, itseopiskelu sekä itsenäinen tai ohjattu verkko-opiskelu.

Työpaikalta nimetään opiskelijalle ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä vastuullinen työpaikkaohjaaja. Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat.

Koulutukseen valitut opiskelijat suorittavat liiketoiminnan ammattitutkinnon osaamisalan. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja siihen vaikuttaa opiskelijaksi hakeutuvan aiempi osaaminen. Arvioitu suorittamisaika on n. yksi vuosi.  Tutkinto on suoritettavissa myös ilman valmistavaa koulutusta, jos henkilöllä on riittävä osaaminen hankittuna. Tutkinto on suoritettavissa syyskuusta 2019 alkaen.

Tutkintoon valmistava sisältö suunnitellaan yhdessä opiskelijan, työnantajan ja Amiedun pääkouluttajan kanssa, niin että opiskelut tukevat osaamistarpeiden kehittämistä sekä yrityksen tavoiteasetannan toteutumista. Sisällöstä muodostuu näin henkilökohtainen opiskeluohjelma. Sisällön laajuus on 14 lähipäivää sekä opiskelijan kehittymistarpeiden mukaisesti itsenäistä opiskelua ja verkkokursseja.

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, jolloin tarvitset alan työnantajan, jonka kanssa voit solmia oppisopimuksen. Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä työnantajalle että opiskelijalle. Voit suorittaa tutkinnon myös koulutussopimuksella koulutukseen soveltuvan työnantajan kanssa. Koulutussopimuksella opiskellessasi sinulla ei ole työsuhdetta työntantajaan, vaan työskentelet ja suoritat tutkintoa opiskelijan roolissa.

Tutkinnon suorittaminen tukee ja auttaa sinua valmentautumisessa valtakunnallisiin Keskuskauppakamarin LKV- ja LVV-kokeisiin.

Koulutukseen on jatkuva haku

Hilkka Peltola