Laitoshuoltaja, Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto

Ilmoittautuminen/ Hakeminen Jatkuva haku

Ammattitutkinnon suorittaminen antaa sinulle valmiuksia suunnitella ja toteuttaa puhtauspalveluja erilaisissa asiakaskohteissa, joita ovat mm. sairaalat ja terveydenhuoltotilat.

Tutustu laitoshuoltajan työpäivään tästä linkistä

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet puhtausalalla. Tutkinnon suorittaaksesi sinulla tulee olla työ- tai harjoittelupaikassa mahdollisuus tehdä alan monipuolisia työtehtäviä.

Hakijana sinulta edellytetään puhtausalan peruskoulutusta tai vähintään kolmen vuoden työkokemusta alalta.

Ammattitutkinnon suorittaminen edellyttää hyvää kirjallista ja suullista suomen kielen osaamista.

Koulutuksen alussa teemme kanssasi henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman ja varmistamme ammattitutkinnon soveltuvuuden sinulle.

Oppiminen tapahtuu pääosin työpaikalla päivittäisissä työtehtävissä. Tämän lisäksi osallistut sinulle suunnitellun aikataulun mukaisesti lähiopintoihin Amiedussa sekä ohjattuun verkko- ja itseopiskeluun.

Tutkinnon suoritukset teet näytöin omien työtehtäviesi yhteydessä. Näytössä arvioidaan miten hyvin osaat työtehtävät suorittaa. Arvioinnin tekevät opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä.

Tutkinnon voit suorittaa myös suoraan näytöin ilman koulutusta, mikäli osaamisesi todetaan riittäväksi.

Keskimääräinen kesto on noin yksi vuosi.
Aiemmin hankkimasi osaaminen vaikuttaa koulutuksesi kestoon.

Sisältö vastaa Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon toimitilahuollon osaamisalan tavoitteita.

Tutkintonimike on Laitoshuoltaja.

Tutkinto (150 osp) muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta. (150 osp)
Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen, 15 osp

Yhdestä osaamisalan valinnaisesta tutkinnon osasta.
Laitoshygieniapalvelut, 45 osp
(tai Ylläpitosiivouspalvelut, 45 osp)

Valinnaisista tutkinnon osista, esimerkiksi:
Laitoshuoltopalvelut 30 osp

Perussiivouspalvelut, 30 osp

Työhön opastaminen, 30 osp

Erityiskohteiden siivouspalvelut, 30 osp
Työpaikkaohjaajana toimiminen, 30 osp

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Oppisopimuskoulutukseen tarvitset alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimus on sinulle ja työnantajalle maksutonta.

Jos sinulle ei voida solmia oppisopimusta voit suorittaa tutkinnon ammatillisena lisäkoulutuksena, jossa maksat opiskelumaksun 400 € itse. Opiskelijamaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä.

Strömberginkuja 3

Hakemusten pohjalta sovimme haastatteluista, jossa selvitämme valmiutesi tutkinnon suorittamiseen ja opiskeluun. Ilmoitamme opiskelijavalinnoista henkilökohtaisesti.

Koulutuksen sisältöön liittyen:
Sari Hupponen