Liiketoiminnan ammattitutkinto, myynnin ja markkinoinnin osaamisala, tekniselle kaupalle suunnattu (120 osp)

Ajankohta 22.1.2019 - 12.6.2020
Kesto 120 osaamispistettä
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 15.1.2019 mennessä

Opiskelun ja tutkinnon suorittamisen aikana pääset kehittämään tavoitteellista osaamista ja toiminnan suunnittelua Teknisen Kaupan / b – to b kaupan osaamisvaatimusten mukaisesti. Samalla tunnistat yhä paremmin alakohtaiset erityispiirteet ja niiden mahdollisuudet asiakkuuksien hoitamisessa ja liiketoimintatavoitteiden saavuttamisessa. Opiskelussasi pääset luomaan menestykseen johtavien toimintamallien käyttöönottoa, vaikuttavuuden mittaamista asiakaskokemukseen ja liiketoiminnan kehittymiseen liittyen.

Liiketoiminnan ammattitutkinto soveltuu erinomaisesti teknisen kaupan / b- to b kaupan tarpeisiin. Tutkinto on suunnattu henkilöille, jotka toimivat tukkukaupassa, b- to b asiakaspalvelun, myynnin, markkinoinnin työtehtävissä, valmistava koulutus on räätälöity Teknisen Kaupan / b- to b kaupan tarpeisiin. Tutkinto soveltuu erinomaisesti myös jatkokoulutukseksi liiketoiminnan perustutkinnon suorittaneille.

Ennen koulutuksen aloitusta arvioidaan koulutuksen ja tutkinnon sopivuus hakeutujalle sekä varsinainen koulutuksen tarve hakeutujan ja työpaikan ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteet huomioiden. Suunnitelma tutkinnon suorittamiseksi ja tarvittavan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä opiskelijan ja koulutuksen järjestäjän kesken. Jos koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, suunnitteluun osallistuu myös työnantajan edustaja.

Tarvittava osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa työpaikalla omissa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähioppiminen, itseopiskelu sekä itsenäinen tai ohjattu verkko-opiskelu.

Työpaikalta nimetään opiskelijalle ammattitaidoltaan, koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevä vastuullinen työpaikkaohjaaja. Ammatillisen osaamisen näyttöjen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat.

Koulutukseen valitut opiskelijat suorittavat liiketoiminnan ammattitutkinnon myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalan. Koulutuksen kesto on yksilöllinen, ja siihen vaikuttaa opiskelijaksi hakeutuvan aikaisempi osaaminen. Arvioitu keskimääräinen suorittamisaika on n. yksi vuosi. Tutkinto on suoritettavissa myös ilman tutkintokoulutusta, mikäli henkilöllä on riittävä osaaminen hankittuna. Tutkinto on suoritettavissa tammikuusta 2019 alkaen.

Tutkintoon valmistava sisältö on suunnattu teknisen kaupan / b- to b kaupan alalla työskenteleville. Yksityiskohtainen opiskeluohjelma suunnitellaan yhdessä opiskelijan, työnantajan ja Amiedun pääkouluttajan kanssa, niin että opiskelut tukevat osaamistarpeiden kehittämistä sekä yrityksen tavoiteasetannan toteutumista. Sisällöstä muodostuu näin henkilökohtainen opiskeluohjelma (monimuoto). Tyypillinen sisältö laajuus on 8pv henkilöllä, jolla on osaamisen kehittämistarpeita, lähipäivien lisäksi / sijaan on valittavissa verkkokursseja ja kehittämistehtäviä.

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, jolloin tarvitset alan työnantajan, jonka kanssa voit solmia oppisopimuksen. Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä työnantajalle että opiskelijalle. Jos oppisopimusta ei voi solmia, voit suorittaa tutkinnon myös koulutussopimuksella, jolloin sinulla ei ole työsuhdetta työnantajaan tai ammatillisena lisäkoulutuksena, jossa maksat opiskelijamaksun 150 - 450€ itse opiskeluiden laajuudesta riippuen. Opiskelijamaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Hakuaika päättyy 15.1.2019. Koulutus alkaa 22.1.2019.

Juha Leppävuori
puheli 0400 206975