Lähiesimiestyön ammattitutkinto Nonstop

Ajankohta jatkuva haku
Kesto 150 osaamispistettä

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittaneella on osaamista suunnitella, ohjata ja arvioida työryhmän päivittäistä työskentelyä sekä perehdyttää työntekijöitä tai opiskelijoita työpaikkaan ja tehtäviin. Tutkinnon suorittaneilla on hyvät viestinnälliset valmiudet ja hän osaa kehittää työryhmänsä toimintaa. Hänellä on perustiedot esimiestyöstä.

Lisäksi tutkinnon suorittajalla on suorittamiensa kahden valinnaisen osan mukaisesti erityistä osaamista:
-    asiakkuuksien vahvistamiseksi (Asiakassuhteiden hoito – tutkinnon osa)
-    toiminnan kannattavuuden parantamiseksi (Toiminnan kannattavuus – tutkinnon osa)
-    henkilöstön kehittämiseksi omassa työryhmässä (Henkilöstötyö – tutkinnon osa)
-    työhönsä liittyvän kehittämishankkeen suunnittelussa (Kehittämissuunnitelma – tutkinnon osa)

Ennen tutkintokoulutuksen aloitusta arvioidaan tutkinnon sopivuus opiskelijalle sekä kartoitetaan hänen ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteensa. Arvioissa voidaan huomioida myös hakijan työpaikan kehittämistarpeet.

Suunnitelmat tutkinnon suorittamiseksi ja puuttuvan osaamisen hankkimiseksi tehdään yhdessä tutkinto-opiskelijan, työpaikan edustajan ja koulutuksen järjestäjän kesken. Puuttuva osaaminen hankitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti pääasiassa omissa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähioppiminen sekä ohjattu verkko- ja itseopiskelu.

Tutkinto-opiskelijalla tulee olla työssä mahdollisuus osallistua erilaisiin lähiesimiestyön ammattitutkinnon perusteiden mukaisiin työtehtäviin, joissa osaaminen tutkinnon suorittamista varten voidaan arvioida.

Mikäli tutkinto-opintoihin hakeutuva henkilö ei ole työsuhteessa voidaan hänelle tietyin edellytyksin tehdä koulutussopimus.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinto-opiskelija osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallituvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse.

Tutkinto voidaan suorittaa myös suoraan näytöin.

Opiskelijan aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon. Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen – keskimääräinen kesto noin 1 vuosi.

Lähiesimiestyön ammattitutkinto suoritetaan osoittamalla hyväksytysti tutkinnon perusteissa vaadittu lähiesimiestyön osaaminen tutkintotilaisuuksissa aidossa esimiestyössä. Lähiesimiestyön ammattitutkinto koostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutkinnon pakollinen osa on

1. Lähiesimiehenä toimiminen

Tutkinnon valinnaiset osat ovat

1. Asiakassuhteiden hoito
  2. Toiminnan kannattavuus
  3. Henkilöstötyö
  4. Kehittämissuunnitelma

Tutkinnon osan ammattitaitovaatimukset määrittävät, mitä tutkinnon suorittajan tulee osata suorittaessaan kyseistä tutkinnon osaa.

Lähiesimiestyön ammattitutkinto on osa kansallista tutkintojärjestelmää ja siitä säädetään opetus- ja kulttuuriministeriön asetuksella. Tutkinto on toisen asteen tutkinto, joka antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tutkintokoulutuksen rahoittaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö.

Koulutus voidaan toteuttaa:

• Oppisopimuskoulutuksena: opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimus on opiskelijan ja työnantajalle maksutonta.

Amiedu, Valimotie 8, 00380 Helsinki

Voit myös pyytää paperihakulomakkeen Amiedun asiakaspalvelusta.
Lomake palautetaan osoitteella Amiedu/asiakaspalvelu, PL 151, 00381 Helsinki.

Hakemusten pohjalta sovimme haastatteluista, jossa selvitämme valmiutesi tutkinnon suorittamiseen ja opiskeluun. Ilmoitamme opiskelijavalinnoista henkilökohtaisesti.

Timo Kinnunen
timo.kinnunen@amiedu.fi