Eläintenhoitajan ammattitutkinto, osaamisalat eläinten kouluttaminen tai eläinten trimmaaminen

Loading Loading...

Ajankohta 25.9.2018 - 15.4.2020
Aika
Kesto
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 30.4.2018 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on eläintenhoitajan ammattitutkinnon tai tutkinnon osan suorittaminen.  
Koulutuksen avulla
·    opit eläinten kouluttamisen tai trimmaamisen perustaidot
·    perehdyt eläinten hyvinvointiin ja käyttäytymiseen
·    opit eläinten hoitoa ja käsittelyä
·    vahvistat asiakaspalvelutaitojasi
·    perehdyt eläinalan yrittäjyyteen
·    suoritat eläintenhoitajan ammattitutkinnon

Kohderyhmä

Eläintenkouluttajan tai trimmaajan ammattiin tähtäävät henkilöt. Koulutus on suunnattu alalle sopiville aikuisille, joilla on hyvä terveys ja riittävä suomen kielen taito.
Tutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta tai oppisopimuksella. Oppisopimuksessa henkilöllä tulee olla alan työpaikka tai oma alan yritys sekä vähintään 25 viikkotyötuntia. Oppisopimusvaihtoehdossa kysy lisätietoja oman alueesi oppisopimustoimistosta. Suoraan tutkintoon ilman valmistavaa koulutusta voi hakeutua, jos osaamista alalta on riittävästi.

Toteutus

Hakeutumisvaiheessa arvioidaan tutkinnon sopivuus hakijalle sekä hänen ammatilliset ja henkilökohtaiset kehittymistavoitteensa. Arviointien pohjalta tehdään suunnitelma tutkinnon suorittamiseksi ja tarpeellisen ammattitaidon hankkimiseksi. Opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan aiempi osaaminen. Tarvittava ammattitaito hankitaan lähi- ja etäopinnoilla, verkkokoulutuksella ja työssä oppien. Lähiopetus toteutetaan monimuoto-opiskeluna arkipäivisin klo 8.30 – 15. Koulutukseen sisältyy lähiopetusta n. 30-60 päivää ja työssäoppimista 200-1000 h, mikä määräytyy HOKSin mukaan. Työssäoppimisjaksoilla tutkinnon suorittajalla tulee olla mahdollisuus osallistua erilaisiin eläintenhoitajan ammattitutkinnon perusteiden mukaisiin työtehtäviin. Opiskelija hankkii itse työssäoppimispaikat.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon alalle sopivissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat.

Suorittamisaika

Opiskelijan aiemmin hankittu osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon. Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen - yleensä noin 1,5 vuotta.

Sisältö

Koulutuksen tavoitteena on eläintenhoitajan ammattitutkinto:
·    Eläinten kouluttaminen tai eläinten trimmaaminen
·    Asiakaspalvelu ja työelämätaidot
·    Eläinalan yritystoiminta

Tarkemmat tutkinnon perusteet löydät osoitteesta opintopolku.fi -> eperusteet -> ammatillinen aikuiskoulutus -> eläintenhoitajan ammattitutkinto

Hinta

Koulutuksen hinta on 800 € (sis.alv 24 %). Koulutuksen voi maksaa neljässä erässä koulutuksen aikana.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380 Helsinki

Hakeminen

Täytä sivulla oleva Hae koulutukseen -linkistä avautuva sähköinen hakulomake.

 

Koulutukseen hakeudutaan kolmessa vaiheessa
1.    Hakemus: anna kohtaan perustelut pyydetyt tiedot kattavasti: kerro asiakaspalvelu- sekä eläinalan kokemuksestasi, sekä mahdolliset alaan liittyvät käymäsi koulutukset. Muista antaa sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi!
2.    Valintakartoitus: kaikki hakemuksen 30.4.2018 mennessä jättäneet henkilöt saavat sähköpostitse kutsun verkossa tehtävään valintakartoitukseen, joka tulee tehdä 7.-9.5.2018. Kartoituksen tekemiseen voi käyttää enintään 2 tuntia. Kartoitukseen ei tarvita pääsykoekirjaa.
3.    Haastattelu: Hakemusten ja valintakartoitusten perusteella kutsumme 17.5. mennessä n. 60 hakijaa 15 minuutin haastatteluun. Haastattelut pidetään 22.5., 24.5. ja 29.5.2018.


Opiskelijavalintaan vaikuttavat hakemus, valintakartoitus sekä haastattelu. Kaikille kartoitukseen osallistuneille ilmoitetaan valintapäätös 8.6.2018 mennessä.

 

Kysy lisätietoja

Trimmaajat:
Niina Backman
puhelin 020 7461 646
niina.backman(at)amiedu.fi

Eläintenkouluttajat:
Reeta Törne
puhelin 020 7461 520
reeta.torne(at)amiedu.fi

Kysy lisätietoja

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi