Vartijan ammattitutkinto

Loading Loading...

Ajankohta sopimuksen mukaan
Aika
Kesto
Ilmoittautuminen/ Hakeminen jatkuva haku


Tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on vartijan ammattitutkinnon suorittaminen. Suorittamalla tutkinnon voit tuoda osaamisesi näkyviin ja saada siitä todistuksen. Tutkinnon suorittaneella on valmiudet toimia monipuolisisssa tehtävissä yksityisellä turvallisuusalalla. Vartijan ammattitutkinnon suorittaminen antaa myös yleisen jatko-opiskelukelpoisuuden.

Kohderyhmä

Vartijan ammattitutkinto on suunnattu etenkin vartiointiliikkeissä vartijana työskenteleville, joilla on vähintään vuoden työkokemus monipuolisista vartijan tehtävistä. Hakijana sinulta edellytetään vartijan peruskoulutusta. Koulutus sopii myös hyvin sellaisille henkilöille, joilla vartijan ammattitutkinto on jäänyt aiemmin kesken ja jotka haluavat suorittaa sen loppuun.

Tutkinnon suorittaaksesi sinulla tulee olla työ- tai harjoittelupaikka ja mahdollisuus tehdä alan monipuolisia työtehtäviä

 

Toteutus

Hakeutumisvaiheessa tutkinnon suorittajan ammattitaito arvioidaan yksilöllisesti ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä hakijan kanssa suunnitelma tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi. Tarvittava ammattitaito hankitaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti pääasiassa omissa työtehtävissä.

Vartijan ammattitutkinto on osa kansallista tutkintojärjestelmää ja siitä säädetään opetus- ja kulttuuriministeriön asetuksella. Tutkinto on toisen asteen tutkinto, joka antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Tutkintokoulutuksen rahoittaa pääosin opetus- ja kulttuuriministeriö.

Koulutus voidaan toteuttaa:

  • Oppisopimuskoulutuksena: opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimus on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta.
  • Koulutussopimuksella: Koulutussopimus soveltuu opiskelijalle, jolla ei ole työsuhdetta.
  • Ammatillisena lisäkoulutuksena, jossa opiskelija maksaa opiskelumaksun itse. Opiskelijamaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä. Opiskelijamaksu 300€.

Suorittamisaika

Opiskelijan aiemmin hankittu ammatillinen osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon. Koulutus on tarkoitettu suoritettavaksi pääsääntöisesti pelkillä näytöillä, jolloin tutkinnon suorittamiseksi tarvittava osaaminen on jo hankittu työtehtävissä tai muilla tavoin. Koulutusaika määräytyy yksilöllisesti kullekin tutkinnon suorittajalle laadittavan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman perusteella, nopeimmillaan tutkinto on suoritettavissa muutamassa kuukaudessa.

 

Sisältö

Tutkinto muodostuu joko kuudesta pakollisesta osasta ja kahdesta valinnaisesta osasta (ennen vuotta 2017 aloitetut tutkinnot) tai kahdesta pakollisesta osasta ja neljästä valinnaisesta osasta (vuonna 2017 ja sen jälkeen aloitetut tutkinnot).

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380 Helsinki

Hakeminen

Täytä sivulla oleva Hae koulutukseen -linkistä avautuva sähköinen hakulomake.

Voit myös pyytää paperihakulomakkeen Amiedun asiakaspalvelusta.
Lomake palautetaan osoitteella Amiedu/asiakaspalvelu, PL 151, 00381 Helsinki.

Hakemusten pohjalta sovimme haastatteluista, jossa selvitämme valmiutesi tutkinnon suorittamiseen ja opiskeluun. Ilmoitamme opiskelijavalinnoista henkilökohtaisesti.

Kysy lisätietoja

Kari Lahtinen

kouluttaja

puhelin 020 7461 226

kari.lahtinen(at)amiedu.fi

 

 

Hae koulutukseen

Kysy lisätietoja

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi