Levy- ja hitsausalan ammattitutkinto, osatutkinto, tutkintonimike hitsaaja, työvoimakoulutus

Ajankohta kevät 2018
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 20.4.2018 mennessä

Koulutuksen tavoitteena on opiskelijan työllistyminen työssäoppimispaikan tarjoavaan yritykseen. Koulutuksessa suoritetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti levy- ja hitsausalan ammattitutkinnon (hitsaaja) tutkinnon osia työnantajien tarpeet huomioon ottaen.
Ammattitutkinnon suorittanut voi toimia levy- ja hitsausalalla kehittyen esimerkiksi rakennushitsaukseen, laivanrakennukseen tai konepaja – ja prosessiteollisuuteen.

Koulutukseen voivat hakea levy – ja hitsausalasta kiinnostuneet, hitsausalan kokemusta omaavat ja/tai peruskoulutuksen suorittaneet työttömät tai työttömyysuhan alla olevat.
Työssä edellytetään hyvää terveyttä.

Esivalinta suoritetaan hakemusten perusteella. Hakemusten pohjalta soveltuvat henkilöt kutsutaan haastatteluihin, joissa tarkempi soveltuvuus koulutukseen kartoitetaan.
Ammatilliseen koulutukseen valituille osallistujille laaditaan henkilökohtainen suunnitelma koulutuksen suorittamiseksi. Tutkinto voidaan suorittaa myös suoraan ammatillisen osaamisen näytöin ilman valmistavaa koulutusta, mikäli osaaminen on aikaisemmin hankittu.
Koulutukseen sisältyy lähiopetusta, ohjattua etäopiskelua sekä työssäoppimista. Lähiopetus toteutetaan arkipäivisin klo 07:30-14.00.

Levy- ja hitsausalan ammattitutkinto koostuu kolmesta pakollisesta ja kolmesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutkinnon pakolliset osat ovat seuraavat:
1.   Liitosten esivalmistelu ja jälkikäsittely
2.   Pienahitsaus hitsausprosessilla 141
3.   Pienahitsaus hitsausprosessilla 135
Tutkinnon valinnaiset osat ovat
4.   Levyhitsaus hitsausprosessilla 135
5.   Levyhitsaus hitsausprosessilla 141
6.   Putkihitsaus hitsausprosessilla 141
7.   Pienahitsaus hitsausprosessilla 111

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saa valtakunnallisesta puhelinpalvelusta Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta(at)te-toimisto.fi.

Haku 20.4.2018 mennessä työ- ja elinkeinotoimiston kautta tai työ- ja elinkeinoministeriön internetsivuilla www.te-palvelut.fi olevalla sähköisellä hakulomakkeella. Koulutuksen numero on 678351.

Internetin kautta lähetetty sähköinen hakulomake ohjautuu automaattisesti opiskelijavalinnoista vastaavaan työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on Sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Paperinen hakulomake taas jätetään täytettynä työ- ja elinkeinotoimistoon henkilökohtaisesti.

Hakemusten käsittely ja opiskelijavalinnat tehdään työ- ja elinkeinotoimistoissa. Toimistot ilmoittavat valinnoista kaikille hakijoille. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

Kirjoita ylläoleva koulutuksen numero linkistä avautuvan sivunäkymän kenttään "Hakusana":
Hakemiseen

Ville Raudaskoski