Toimitilahuoltaja (AT) tai Laitoshuoltaja, Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto

Ilmoittautuminen/ Hakeminen Jatkuva haku

Ammattitutkinnon suorittaminen antaa sinulle valmiuksia suunnitella ja toteuttaa puhtauspalveluja erilaisissa asiakaskohteissa, joita ovat elintarviketeollisuuslaitokset, erityiskohteet, hotelli- ja majoitustilat, kauppakeskukset ja myymälätilat, kulttuurihistorialliset kohteet, liikennevälineet, oppilaitokset ja päiväkodit, puhdastilat, rakennussiivous, teollisuuslaitokset, terveydenhuoltotilat tai uima-allas- ja kylpylätilat.

Tutkinnon nimikkeitä ovat Toimitilahuoltaja (AT) tai Laitoshuoltaja.

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet puhtausalalla.
Hakijana sinulta edellytetään puhtausalan peruskoulutusta tai vähintään kolmen vuoden työkokemusta alalta.

Ammattitutkinnon suorittaminen edellyttää hyvää kirjallista ja suullista suomen kielen osaamista.

Tutkinnon suorittaaksesi sinulla tulee olla työ- tai harjoittelupaikassa mahdollisuus tehdä alan monipuolisia työtehtäviä.

Koulutuksen alussa teemme kanssasi henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman ja varmistamme ammattitutkinnon soveltuvuuden sinulle.

Oppiminen tapahtuu pääosin työpaikalla päivittäisissä työtehtävissä. Tämän lisäksi osallistut sinulle suunnitellun aikataulun mukaisesti lähiopintoihin Amiedussa sekä ohjattuun verkko- ja itseopiskeluun.

Tutkinnon suoritukset teet näytöin omien työtehtäviesi yhteydessä. Näytössä arvioidaan miten hyvin osaat työtehtävät suorittaa. Arvioinnin tekevät opettaja ja työpaikan edustaja yhdessä.

Tutkinnon voit suorittaa myös suoraan näytöin ilman koulutusta, mikäli osaamisesi todetaan riittäväksi.

Keskimääräinen kesto on noin yksi vuosi.
Aiemmin hankkimasi osaaminen vaikuttaa koulutuksesi kestoon.

Sisältö vastaa Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnon toimitilahuollon osaamisalan tavoitteita.

Tutkintonimikkeitä ovat Toimitilahuoltaja (AT) ja Laitoshuoltaja.

Tutkinto (150 osp) muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta. (150 osp)
Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen, 15 osp

Yhdestä osaamisalan valinnaisesta tutkinnon osasta.
Laitoshuoltaja valitsee laitoshygieniapalvelu, 45 osp
Toimitilahuoltaja valitsee yllätpitosiivouksen, 45 osp

Valinnaisista tutkinnon osista, esimerkiksi:
Avustaminen ja huolenpito, 30 osp
Avustamis- ja asiointipalvelujen tuottaminen, 30 osp
Elintarviketeollisuuslaitosten puhtauspalvelut, 30 osp
Erityiskohteiden siivouspalvelut, 30 osp
Hotelli- ja majoitustilojen puhtauspalvelut, 30 osp
Työhön opastaminen, 30 osp
Työpaikkaohjaajana toimiminen, 30 osp
Uima - allas ja kylpylätilojen puhtauspalvelut, 30 osp
Ympäristönhuoltopalvelut, 30 osp

Oppisopimuskoulutukseen tarvitset alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimus on sinulle ja työnantajalle maksutonta.

Jos sinulle ei voida solmia oppisopimusta voit suorittaa tutkinnon ammatillisena lisäkoulutuksena, jossa maksat opiskelumaksun 400 € itse. Opiskelijamaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä.

Strömberginkuja 3 ja Valimotie 8, Helsinki, Pitäjänmäki

Hakemusten pohjalta sovimme haastatteluista, jossa selvitämme valmiutesi tutkinnon suorittamiseen ja opiskeluun. Ilmoitamme opiskelijavalinnoista henkilökohtaisesti.

Asiakaspalvelu: puhelin 010 808090, asiakaspalvelu(at)amiedu.fi

Koulutuksen sisältöön liittyen: kouluttaja Milla Viita, puhelin 020 7461 610, milla.viita(at)amiedu.fi