Teräsrakenteiden palosuojaustarkastajan pätevöitymiskoulutus

Loading Loading...

Ajankohta 5.11.2018 - 6.11.2018
Aika
Kesto
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 22.10.2018 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Amiedu on aloittanut vuonna 2007 teräsrakenteiden palosuojaustarkastajien pätevyyskoulutuksen. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet ja riittävän työkokemuksen omaavat tarkastajat voivat hakea Teräsrakenneyhdistys ry:ltä pätevyystodistusta, joka on palosuojaustarkastajille pakollinen. Uusien ja uusittavien palosuojamateriaalien varmennettujen käyttöselosteiden mukaisia palosuojamaalausjärjestelmiä saavat tarkastaa vain päteviksi todetut henkilöt. Teräsrakenneyhdistys ry suosittelee kaikille varmennettujen käyttöselosteiden haltijoille ja töiden tilaajille vain päteviksi todettujen tarkastajien käyttöä kaikissa tapauksissa.

Palosuojaustarkastajan koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet erityisesti teräsrakenteiden palosuojauksen tarkistamiseen voimassa olevien määräysten, ohjeiden ja standardien mukaisesti sekä suoriutumiseen pätevyystodistuksen edellyttämästä teoriakokeesta. Teoriakokeen hyväksytysti läpäissyt henkilö voi hakea pätevyystodistusta Teräsrakenneyhdistykseltä.

Pätevä palosuojaustarkastaja varmistaa toiminnallaan, että koko palosuojamaalausprosessi on suoritettu kyseisen tuoteyhdistelmän varmennetun käyttöselosteen ja muun ohjeistuksen mukaisesti. Muiden palosuojausmenetelmien osalta varmistetaan työn suoritus tuotteelle annettujen ohjeiden mukaisesti.

Pätevyystodistus
Pätevyystodistus on voimassa 4 vuotta, jonka jälkeen vaaditaan täydennyskoulutukseen osallistuminen tietojen päivittämiseksi ja todistuksen uusimiseksi. Hakijalla tulisi olla tekninen peruskoulutus ja riittävä työkokemus (2 vuotta) alalta (esimerkiksi työnjohto- ja/tai tarkastustehtävistä). Alalla pitkään toimineiden henkilöiden kohdalla voidaan työkokemuksella korvata muodollinen tekninen peruskoulutus. Epävarmoissa tapauksissa on syytä olla jo etukäteen yhteydessä Teräsrakenneyhdistykseen.

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Pyydämme ilmoittamaan peruutuksesta kirjallisesti. Esteen sattuessa osallistumisen voi peruuttaa 14 vrk ennen koulutuksen alkua. Jos peruutus tehdään tämän jälkeen, mutta viimeistään viikkoa ennen koulutuksen alkamista, laskutetaan hinnasta 50 %. Muussa tapauksessa laskutetaan koko osallistumismaksu. Ilmoittautuneen henkilön tilalle on mahdollista vaihtaa toinen henkilö ilmoittamalla vaihdosta etukäteen.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu palosuojauksen tarkastusta suorittaville henkilöille, rakennus- ja urakointiliikkeiden työnjohtajille, teknisille isännöitsijöille, valvojille ja rakennuttajille.

Toteutus

Koulutus toteutetaan kahden päivän lähiopetuksena. Tarkempi aikataulu lähetetään ilmoittautuneille ennen kurssia. Teoriakoe suoritetaan etätyönä. Koulutus järjestetään Amiedun tiloissa osoitteessa Valimotie 8, Helsinki. Koulutuksen toteutuminen edellyttää, että ilmoittautuneita on vähintään 6 henkilöä.
Tarvittaessa järjestämme kursseja myös muina aikoina.

Sisältö

•    koulutusohjelman esittely
•    kantavien rakenteiden palomääräykset
•    palotilan ja teräsrakenteiden lämpötilankehitys ja -laskenta
•    kantavien rakenteiden palosuojauksen suunnittelu
•    palosuojausmateriaalit
•    maalausolosuhteet maalaamoissa ja työmaalla
•    palonsuojatöiden valvonta, dokumentointi ja raportointi
•    mittalaitteet, mittausten suoritus ja mittaustulosten arviointi
•    mittausharjoitus
•    mittaustyön näyttötehtävä
•    teoriakoe etätyönä

Hinta

Koulutuksen hinta on 1.175,00 € + alv 24% / henkilö sisältäen kurssilla jaettavan materiaalin, lounaat sekä aamu- ja iltapäiväkahvit. Teoria- ja näyttökokeen hyväksytysti suorittanut voi hakea TRY:ltä pätevyystodistusta. http://www.terasrakenneyhdistys.fi/

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380 Helsinki

Ilmoittautuminen

Täytä lomake oikealla olevasta Ilmoittaudu-linkistä. Koulutukseen otetaan mukaan opiskelijoita ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutuksen toteutuminen edellyttää, että ilmoittautuneita on vähintään 10 henkilöä.

Kutsut ja tarkemmat saapumisohjeet lähetetään sähköpostitse noin viikkoa ennen koulutusta. Ilmoittautuminen on sitova.

Kysy lisätietoja

Amiedu                
Pasi Ollikainen            
kouluttaja                 
puhelin 020 7461 698             
pasi.ollikainen(at)amiedu.fi
            
Lisätietoja pätevöitymisestä:
Teräsrakenneyhdistys ry
Pekka Yrjölä
erityisasiantuntija
puhelin (09) 1299 216
pekka.yrjola(at)terasrakenneyhdistys.fi

Ilmoittaudu

Kysy lisätietoja

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi