Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinto, sähköasentaja, oppisopimus

Ajankohta sopimuksen mukaan
Ilmoittautuminen/ Hakeminen

Koulutus valmistaa sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnon tutkintotilaisuuksien (näyttöjen) suorittamiseen.

Tutkinnon suorittaneella henkilöllä on perusvalmiudet toimia sähköasentajan työtehtävissä sekä työskennellä laitteiden huolto-, ylläpito-, asennus- sekä neuvontatehtävissä sähköalan kokoonpano-, testaus-, korjaus-, huolto- ja myyntitehtävissä.

Sähkö - ja automaatiotekniikan perustutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden useisiin sähköalan jatko-opintoihin.

Koulutus on tarkoitettu vähintään peruskoulun käyneille.
Hakijoilta ei vaadita aikaisempaa sähköalan kokemusta. Lisäksi hakijalla tulee olla mahdollisuus solmia oppisopimuskoulutuksen toteuttamiseen vaadittu työsopimus tiedossa olevan työnantajansa kanssa.

Hakeutumisvaiheessa tutkinnon suorittajan ammattitaito arvioidaan yksilöllisesti ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä hakijan ja työpaikan kanssa suunnitelmat tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi.

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti monimuoto-opiskeluna. Tarvittava ammattitaito hankitaan pääasiassa työtehtävissä. Työssäoppimista tukevan tietopuolisen koulutuksen sisältö ja kestoaika määritellään opiskelijalle laadittavan henkilökohtaistamissuunnitelman mukaisesti.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon (tutkintotilaisuudet) sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse.

Oppisopimuskoulutuksena suoritettavaan tutkintoon opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus.

Opiskelu- ja tutkinnon suorittamisaika määräytyvät yksilöllisesti.
Yleensä koulutus kestää noin 2 vuotta. Opiskelijan aiemmin hankittu ammatillinen osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon.

Tutkintotodistuksen saamiseksi on suoritettava seuraavat koulutusohjelmamme sisältyvät tutkinnon osat:
Pakolliset tutkinnon osat:
– Sähkö- ja automaatiotekniikan perusosaaminen
– Sähkö- ja automaatioasennukset
sekä
Seuraavat valinnaiset tutkinnon osat:
– Sähkö- ja energiatekniikka
– Kiinteistöjen automaatio- ja tietojärjestelmät
Koulutuksen aikana on myös mahdollista suorittaa tutkinnon osa yrittäjyys.

Oppisopimuskoulutus (opiskelu) on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta.
Huom!
Koulutuksen aikana tarvittavat kirjalliset julkaisut (standardit ja muu kirjat) n. 650 € (alv 0 %) laskutetaan erikseen tehdyn sopimuksen mukaisesti, joko työnantajalta tai opiskelijalta.

Täytä sivullamme oleva sähköinen hakulomake Hae koulutukseen.

Voit myös pyytää paperilomakkeen asiakaspalvelustamme.
Lomake palautetaan osoitteella Amiedu/ Asiakaspalvelu, PL 151, 00381 Helsinki.

Reima Mäkeläinen
reima.makelainen(at)amiedu.fi