Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, asennus ja automaatio, oppisopimus

Ajankohta sopimuksen mukaan

Koulutus valmistaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon, asentaja näyttöjen suorittamiseen.

Tutkinnon suorittaneella henkilöllä on perusvalmiudet toimia asentajan työtehtävissä sekä työskennellä laitteiden huolto-, ylläpito-, asennus- sekä kokoonpano-, testaus- ja korjaustehtävissä.

Hakeutumisvaiheessa tutkinnon suorittajan ammattitaito arvioidaan yksilöllisesti ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä hakijan ja työpaikan kanssa suunnitelmat tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi.Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti monimuoto-opiskeluna. Tarvittava ammattitaito hankitaan pääasiassa työtehtävissä. Työssäoppimista tukevan tietopuolisen koulutuksen sisältö ja kestoaika määritellään opiskelijalle laadittavan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma mukaisesti.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon (näyttötilaisuudet) sitä vastaavissa työtehtävissä. Ammatillisen osaamisen arviointiin osallistuvat työelämän ja oppilaitoksen edustajat sekä tutkinnon suorittaja itse.

Oppisopimuskoulutuksena suoritettavaan tutkintoon opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus.

Tutkinto voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta.

Opiskelu- ja tutkinnon suorittamisaika määräytyvät yksilöllisesti.

Yleensä koulutus kestää noin 1-2 vuotta. Opiskelijan aiemmin hankittu ammatillinen osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon.

Tutkintotodistuksen saamiseksi on suoritettava seuraavat koulutusohjelmamme sisältyvät tutkinnon osat:

Tutkinnon pakolliset osat:

• Asennuksen ja automaation perustyöt
  • Valmistustyöt

Asennuksen ja automaation osaamisala.

Asentaja

• Automaatioasennustyöt
  • Koneasennus

Valinnaiset tutkinnon osat

• Kunnossapitotyö
  • Konepajamittaukset

Opiskelija tarvitsee alan työnantajan, jonka kanssa voidaan solmia oppisopimus. Oppisopimuskoulutus (opiskelu) on opiskelijalle ja työnantajalle maksutonta.

Tarvittavat oppikirjat opiskelijat kustantavat itse.

Amiedu Valimotie 8 Helsinki

Voit myös pyytää paperilomakkeen asiakaspalvelustamme.

Lomake palautetaan osoitteella Amiedu / Asiakaspalvelu, PL 151, 00381 Helsinki.

Henrik Tallbacka
henrik.tallbacka(at)amiedu.fi