Hygieniakoulutus ja testi

Ajankohta 13.12.2018
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 6.12.2018 mennessä

Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujalle riittävät tiedot, jotta hän kykenee osoittamaan Elintarvikelain (23/2006) 27 §:n vaatimusten mukaisen hygieniaosaamisensa. Koulutuksen jälkeen suoritetaan Elintarviketurvallisuusviraston hygieniaosaamistesti.

Peruutusehdot

Pakottavan esteen sattuessa osallistumisen voi peruuttaa 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Tämän jälkeen laskutetaan peruutusmaksuna 50 % koulutuksen hinnasta. Jos peruutus tehdään 1-7 päivää ennen koulutuksen alkua, tai ei peruuteta lainkaan, laskutetaan peruutusmaksuna koko osallistumismaksu.

Ilmoittautuneen henkilön tilalle on mahdollista vaihtaa toinen henkilö ilmoittamalla vaihdosta etukäteen Amieduun.

Hygieniakoulutus ja testi on tarkoitettu elintarvikkeiden parissa työskenteleville henkilöille, jotka käsittelevät helposti pilaantuvia, pakkaamattomia elintarvikkeita ja joilla ei ole alan ammatillista tutkintoa.

Koulutus toteutetaan suomeksi yhden päivän mittaisena lähiopetuksena, jonka yhteydessä suoritetaan suomen kielinen osaamistesti. Testin voi suorittaa myös ruotsin kielellä, ilmoita siitä etukäteen asiakaspalveluun. Koulutus ja testi perustuvat materiaaliin, joka löytyy Elintarviketurvallisuusviraston kotisivuilta www.evira.fi ja www.hygos.fi

Elintarvikehygieenisestä osaamisesta säädetään Euroopan Unionin yleisessä elintarvikehygienia-asetuksessa (852/2004/EU, liite I, osan A kohdan 4 alakohta e ja kohdan 5 alakohta d sekä liitteen II luvun 12 kohta 1), kansallisessa elintarvikelaissa (23/2006 muutoksineen) sekä Eviran määräyksessä hygienia-osaamisesta (1/2009).

Koulutuksen ja testin aihealueet ovat

• Perusteet mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta
  • Ruokamyrkytykset
  • Hygieeniset työskentelytavat
  • Henkilökohtainen hygienia
  • Puhtaanapito
  • Omavalvonta
  • Lainsäädäntö, viranomaiset

Koulutuksen + testin hinta on 100 € / henkilö. Hintaan sisältyy koulutus, testi ja todistus sekä Elintarviketurvallisuusviraston myöntämä hygieniaosaamiskortti.

Pelkän testin hinta on 50 € / henkilö. Amiedussa suoritetun uusintatestin hinta on 25 € / kerta.

Hintoihin sisältyy alv 24 %.

Yrityskohtaiset ryhmähinnat, toteutustavat ja laskutus sopimuksen mukaan.

Ilmoittautuminen

Täytä lomake sivulla olevasta Ilmoittaudu-linkistä. Koulutukseen otetaan mukaan opiskelijoita ilmoittautumisjärjestyksessä. Kutsut ja tarkemmat saapumisohjeet lähetetään sähköpostitse n. viikkoa ennen tapahtumaa.
Ilmoittautumislinkki sulkeutuu n. viikkoa ennen tapahtumaa tai kun tapahtuma on täynnä. Ilmoittautuminen on sitova.

Hans Tikkanen
hans.tikkanen(at)amiedu.fi