Hygieniakoulutus ja testi

Loading Loading...

Ajankohta 20.9.2018
Aika 9.00 - 15.30
Kesto 1 päivä
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 13.9.2018 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujalle riittävät tiedot, jotta hän kykenee osoittamaan Elintarvikelain (23/2006) 27 §:n vaatimusten mukaisen hygieniaosaamisensa. Koulutuksen jälkeen suoritetaan Elintarvike-turvallisuusviraston hygieniaosaamistesti.

Peruutusehdot

Pakottavan esteen sattuessa osallistumisen voi peruuttaa 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Tämän jälkeen laskutetaan peruutusmaksuna 50 % koulutuksen hinnasta.

Jos peruutus tehdään 1-7 päivää ennen koulutuksen alkua, tai ei peruuteta lainkaan, laskutetaan peruutusmaksuna koko osallistumismaksu.

Ilmoittautuneen henkilön tilalle on mahdollista vaihtaa toinen henkilö ilmoittamalla vaihdosta etukäteen Amieduun.

Kohderyhmä

Hygieniakoulutus ja testi on tarkoitettu elintarvikkeiden parissa työskenteleville henkilöille, jotka käsittelevät helposti pilaantuvia, pakkaamattomia elintarvikkeita ja joilla ei ole alan ammatillista tutkintoa.

Toteutus

Koulutus toteutetaan yhden päivän mittaisena lähiopetuksena, jonka yhteydessä suoritetaan osaamistesti. Testin voi suorittaa myös ruotsin kielellä, ilmoita siitä etukäteen. Koulutusta ja testejä ei järjestetä muilla kielillä. Koulutus ja testi perustuvat materiaaliin, joka löytyy Elintarviketurvallisuusviraston kotisivuilta www.evira.fi ja www.hygos.fi.

Sisältö

Elintarvikehygieenisestä osaamisesta säädetään Euroopan Unionin yleisessä elintarvikehygienia-asetuksessa (852/2004/EU, liite I, osan A kohdan 4 alakohta e ja kohdan 5 alakohta d sekä liitteen II luvun 12 kohta 1), kansallisessa elintarvikelaissa (23/2006 muutoksineen) sekä Eviran määräyksessä hygienia-osaamisesta (1/2009).

Koulutuksen ja testin aihealueet ovat

  • Perusteet mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta
  • Ruokamyrkytykset
  • Hygieeniset työskentelytavat
  • Henkilökohtainen hygienia
  • Puhtaanapito
  • Omavalvonta
  • Lainsäädäntö, viranomaiset

Hinta

Koulutuksen + testin hinta on 112 € / hlö. Hintaan sisältyy koulutus, testi ja todistus sekä Elintarvike-turvallisuusviraston myöntämä hygieniaosaamiskortti. Pelkän testin hinta on 50 €, Amiedussa suoritetun uusintatestin hinta on 25 € / kerta. Hintoihin sisältyy alv 24 %.

Yrityskohtaiset ryhmähinnat, toteutustavat ja laskutus sopimuksen mukaan.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380 Helsinki

Ilmoittautuminen

Täytä lomake oikealla olevasta Ilmoittaudu-linkistä. Koulutukseen otetaan mukaan opiskelijoita ilmoittautumisjärjestyksessä. Kutsut ja tarkemmat saapumisohjeet lähetetään sähköpostitse ilmoittautumisen sulkeuduttua.

Ilmoittaudu viimeistään
Viikkoa ennen koulutus- ja testipäivää. Ilmoittautumislinkki sulkeutuu n. viikkoa ennen tapahtumaa tai kun tapahtuma on täynnä. Ilmoittautuminen on sitova.

Kysy lisätietoja

Hannu Kinnunen
kouluttaja
puhelin 020 7461 674
hannu.kinnunen(at)amiedu.fi

Tuija Mykkänen
koulutusassistentti
puhelin 020 7461 341
tuija.mykkanen(at)amiedu.fi

Ilmoittaudu

Kysy lisätietoja

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi