Maalarin ammattitutkinto

Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin
Ilmoittautuminen/ Hakeminen ilmoitetaan myöhemmin

Koulutuksen tavoitteena on valmistaa opiskelijoita maalarin ammattitutkintoon tai osatutkintoon. Suoritettavat tutkinnon osat riippuvat kunkin opiskelijan omasta taustasta ja osaamisesta.
Tutkinnon suorittaja toimii itsenäisesti ja asiakaslähtöisesti pintakäsittelyalan monipuolisissa työtehtävissä
erilaisissa kohteissa. Tutkinnon suorittaja ymmärtää työturvallisuuden, taloudellisuuden, yrittäjyyden ja asiakastyön merkityksen.

Koulutus on tarkoitettu työssä oleville maalareille, jotka ovat suorittaneet perustutkinnon tai joilla on vastaavat tiedot ja taidot.

Hakeutumisvaiheessa tutkinnon suorittajan ammattitaito arvioidaan yksilöllisesti ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä hakijan ja työpaikan kanssa suunnitelmat tarvittavan ammattitaidon hankkimiseksi ja tutkinnon suorittamiseksi.

Koulutus toteutetaan ilta-, monimuoto- ja verkkokoulutuksena. Valmistavaa koulutusta saa henkilökohtaisen opiskeluohjelman mukaisesti. Tutkintosuoritusten arviointi tapahtuu työmaalla opiskelijan tekemien valintojen mukaisesti.

Lähiopiskelua yhtenä iltana viikossa klo 16.00 – 20.00, yhteensä noin 20 kertaa.

Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa erillinen yrittäjyys -opintokokonaisuus verkko-opiskeluna sekä osallistua kannattavuus- ja kustannushallinta- sekä tapetointikoulutukseen.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä.

Tutkintosuoritusten arviointiin osallistuu työelämän edustajia, oppilaitoksen edustaja (kolmikanta) sekä tutkinnon suorittaja itse.

Koulutuksen toteutuminen edellyttää, että ilmoittautuneita iltakoulutukseen on vähintään 8 henkilöä.

Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen, yleensä noin 1-1,5 vuotta.
Opiskelijan aiemmin hankittu ammatillinen osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon.

Maalarin ammattitutkinto koostuu kolmesta eri osaamisalasta (Rakennusmaalaus, Tasoitetyöt tai
Julkisivumaalaus), joista valitaan yksi omaa työtä ja ammattiosaamista vastaava ala, sekä yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta, henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.
Valmistavassa koulutuksessa opiskelijalle annetaan opetusta työn suorittamiseen, työsuunnitelman
laadintaan, määrälaskentaan, työturvallisuuteen ja ympäristöasioihin sekä työn laatukriteereihin.

Tutkinnon suorittaminen edellyttää yhden pakollisen tutkinnon osan suorittamista valitun osaamisalan
mukaan:
•    Rakennusmaalaus: Rakennusmaalaus
•    Tasoitetyöt: Tasoitetyöt
•    Julkisivumaalaus: Julkisivujen maalaus

Lisäksi valitaan osaamisaloittain yksi valinnainen tutkinnon osa:

•    Rakennusmaalaus
o    Tapetointi
o    Lattioiden pinnoitus
o    Erikoismaalaus
o    Märkätilojen laatoitus

•    Tasoitetyöt
o    Julkisivujen pinnoitus
o    Julkisivujen rappaus
o    Märkätilojen laatoitus
o    Uudisrakennusmaalaus
o    Kosteiden tilojen tasoitetyöt

•    Julkisivumaalaus
o    Julkisivujen pinnoitus
o    Julkisivujen rappaus
o    Uudisrakennusmaalaus

Opiskelijamaksu on 250 €.
Koulutus kuuluu ammatillisen lisäkoulutuksen valtionosuusjärjestelmän piiriin.

Seuraavan koulutuksen aloitusajankohta ei ole vielä varmistunut. Lähetä Amiedun asiakaspalveluun yhteystietosi, niin ilmoitamme sinulle, kun koulutus seuraavan kerran tulee hakuun.

Marita Toivanen-Saaristo
marita.toivanen(at)amiedu.fi