Maalarimestarin erikoisammattitutkinto, osaamisala: Maalausalan erikoistyötehtävissä toimiminen

Seuraava arvioitu aloitusajankohta on syksyllä 2018.

Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin
Ilmoittautuminen/ Hakeminen ilmoitetaan myöhemmin

Koulutuksen tavoitteena on valmistaa opiskelijoita maalarimestarin erikoisammattitutkintoon tai osatutkintoon.
Suoritettavat tutkinnon osat riippuvat kunkin opiskelijan omasta taustasta ja osaamisesta.

Tutkinnon suorittaja toimii itsenäisesti ja asiakaslähtöisesti pintakäsittelyalan monipuolisissa työtehtävissä erilaisissa kohteissa. Tutkinnon suorittaja ymmärtää työturvallisuuden, taloudellisuuden, yrittäjyyden ja asiakastyön merkityksen.

Koulutus on tarkoitettu työssä oleville maalareille, jotka ovat suorittaneet ammattitutkinnon tai joilla on vastaavat tiedot ja taidot.

Koulutukseen osallistuvalla tulee olla maalausalan työpaikka, jossa hän voi tehdä tutkintoon liittyvät näytöt.

Hakeutumisvaiheessa tutkinnon suorittajan ammattitaito arvioidaan yksilöllisesti ja arvioinnin pohjalta laaditaan yhdessä hakijan kanssa suunnitelmat tarvittavaan valmistavaan koulutukseen ja tutkinnon suorittamiseen.

Koulutus toteutetaan ilta-, monimuoto- ja verkkokoulutuksena. Valmistavaa koulutusta saa henkilökohtaisen opiskeluohjelman mukaisesti. Tutkintosuoritusten arviointi tapahtuu työmaalla opiskelijan tekemien valintojen mukaisesti.

Lähiopiskelua yhtenä iltana viikossa klo 16.00 – 20.00, yhteensä noin 20 kertaa.

Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa erillinen yrittäjyys -opintokokonaisuus verkko-opiskeluna sekä osallistua kannattavuus- ja kustannushallinta- sekä tapetointikoulutukseen.

Tutkintotodistuksen saaminen edellyttää, että tutkinnon suorittaja osoittaa hallitsevansa tutkinnon perusteiden mukaisen ammattitaidon sitä vastaavissa työtehtävissä.

Tutkintosuoritusten arviointiin osallistuu työelämän edustajia, oppilaitoksen edustaja (kolmikanta) sekä tutkinnon suorittaja itse.

Koulutuksen toteutuminen edellyttää, että ilmoittautuneita iltakoulutukseen on vähintään 8 henkilöä.

Tutkinnon suorittamisaika on yksilöllinen, yleensä noin 1-1,5 vuotta.
Opiskelijan aiemmin hankittu ammatillinen osaaminen vaikuttaa koulutuksen kestoon.

Maalarimestarin erikoisammattitutkinto, osaamisala Maalausalan erikoistehtävissä toimiminen, koostuu yhdestä pakollisesta ja neljästä valinnaisesta osasta, jotka tukevat omaa työtä ja ammattiosaamista.

Valmistavassa koulutuksessa opiskelijalle annetaan opetusta työn suorittamiseen, työsuunnitelman laadintaan, määrälaskentaan, työturvallisuuteen ja ympäristöasioihin sekä työn laatukriteereihin.

Tutkinnon suorittaminen edellyttää yhden pakollisen tutkinnon osan suorittamista:
•    Maalaustyökokonaisuuden suunnittelu ja ohjeistaminen

Suuntautumisen mukaan valitaan 1-3 seuraavista osista:
•    Rakennusmaalaustöiden toteutus
•    Tasoitetöiden toteutus
•    Julkisivumaalaustöiden toteutus

Edellä valitun suuntautumisen mukaan valitaan 0-3 seuraavista osista:
•    Työpaikkaohjaajana toimiminen
•    Maalausalan yrittäjänä toimiminen
•    Kokous-, neuvottelu- ja viestintätehtävät maalausalalla
•    Kone- ja laitetekniikkaan perustuva maalaus
•    Tasoitettavien betonipintojen etuoikaisut
•    Rappaustyöt
•    Betonijulkisivujen pinnoitus
•    Puujulkisivujen maalaustyöt
•    Kattopintojen maalaus- ja huoltotyöt
•    Erikoispäällysteiden kiinnitystyöt
•    Perinnemaaleilla maalaus
•    Koristemaalaus
•    Koristekipsityöt
•    Osa toisesta tutkinnosta

Opiskelijamaksu on 250 €. Lisäksi laskutetaan Opetushallitukselle tilitettävä tutkintomaksu 58 €, joka suoritetaan näyttötutkintoon ilmoittautumisen yhteydessä.

Koulutus kuuluu ammatillisen lisäkoulutuksen valtionosuusjärjestelmän piiriin.

Tutkintomaksua ei palauteta koulutuksen keskeytyessä.

Seuraavan koulutuksen aloitusajankohta ei ole vielä varmistunut. Lähetä Amiedun asiakaspalveluun yhteystietosi, niin ilmoitamme sinulle, kun koulutus seuraavan kerran tulee hakuun.

Marita Toivanen-Saaristo
marita.toivanen(at)amiedu.fi