Kosteudenmittaajan lisäpäivä, LVV-järjestelmät

Ajankohta 18.10.2018
Aika 9.00 - 16.00
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 11.10.2018 mennessä

Koulutus on tarkoitettu Pätevöityneille kosteudenmittaajille PKM ja VTT Rakenteiden kosteudenmittaajille, jotka haluavat ylläpitää osaamistaan ja pätevyytensä. Pätevöityneen kosteudenmittaajan PKM lisäpäivä tulee suorittaa viiden vuoden kuluttua pätevyyden myöntämisestä tai nimike menetetään. VTT Rakenteiden kosteudenmittaajan pätevyyden uusiminen edellyttää täydennyskoulutusta kolmen vuoden välein.

Koulutuksessa käsitellään LVV-laitteiden toimintaa, tyyppivikoja ja miten järjestelmät aiheuttavat vuotovahinkoja kiinteistöille. Koulutus on hyödyllinen rakentamisen, talotekniikan ja kiinteistöjohtamisen asiantuntijoille, tilaajille, työnjohtajille, valvojille, suunnittelijoille, urakoitsijoille, (teknisille) isännöitsijöille ja kiinteistöpäälliköille.

Peruutusehdot

Mikäli et ole perunut osallistumistasi viikkoa ennen koulutuksen alkamista, perimme täyden opiskelijamaksun. Pakottavan esteen sattuessa voit ilmoittaa perumisesta soittamalla asiakaspalveluun tai koulutusassistentille.

Koulutus on suunniteltu henkilöille, jotka ovat suorittaneet Finanssiala ry:n Pätevöitynyt kosteudenmittaaja PKM –tutkinnon tai VTT:n kosteudenmittaajan henkilösertifikaatin.

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena klo 9.00 – 16.00. Koulutuksen toteutuminen edellyttää, että ilmoittautuneita on vähintään 10 henkilöä.

Koulutuksessa käsitellään vesijohtojärjestelmän, viemäröintijärjestelmän ja lämmitysjärjestelmän yleisiä vuotokohtia, kuten putkiliitokset, läpiviennit, venttiilit, vesikalusteet, sekoittajat sekä koneiden kytkennät, liitokset vedeneristyksiin. Päivään aiheisiin kuuluu myös eri materiaalia olevien putkien liittäminen toisiinsa, padotusventtiilien toimimattomuus, viemärikalusteiden tiivistykset, perusvesikaivot, lämmitysjärjestelmän paisunta- ja varolaitteet, linjasäätö- ja patteriventtiilit, radiaattorit, pattereiden ja verkoston ilmausventtiilit.

Koulutuksessa selvitetään syitä vuotoihin, joita ovat putkistojen mekaaniset vauriot, paineiskut, heikot putkiliitokset, putkistoeristysten puutteellisuus, kiertopiirin epätasapaino, väärät ja puutteelliset putkien liitostavat, käyttöiän ylittyminen, tuuletusviemärin jäätyminen ja tukkeutuminen, putkistotukos, lämmönsiirtimien ja muiden lämmönjakohuoneen komponenttien ikääntyminen sekä vuotoseurannan puute.

Luennoitsijat ovat alansa parhaita asiantuntijoita.

Koulutuksen hinta on 433 € + alv 24% / henkilö ja sisältää opiskelumateriaalit, todistuksen sekä ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Ilmoittautuminen

Täytä lomake oikealla olevasta Ilmoittaudu-linkistä. Koulutukseen otetaan mukaan opiskelijoita ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutuksen toteutuminen edellyttää, että ilmoittautuneita on vähintään 10 henkilöä.

Kutsut ja tarkemmat saapumisohjeet lähetetään sähköpostitse noin viikkoa ennen koulutusta. Ilmoittautuminen on sitova.

Pertti Huhtanen
kouluttaja, tiiminvetäjä