Pätevöityneen kosteudenmittaajan PKM koulutus (4 pv)

Loading Loading...

Ajankohta 20.11.2018 - 23.11.2018
Aika
Kesto
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 6.11.2018 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Pätevöityneen kosteudenmittaajan PKM tenttiin hakeudutaan neljän päivän kosteudenmittaajan koulutuksen hyväksytyn suorituksen pohjalta. Koulutus on osa Finanssiala ry:n ja Amiedun laatimaa kosteudenmittaajan pätevöitymiseen tähtäävää koulutusohjelmaa. Pätevöityneet ja pätevyyden voimassaolo ilmenee linkistä
http://koulutushaku.amiedu.fi/portals/2/amiedu-www/esite/kosteudenmittaajan-tutkinnon-suorittaneet-pkm.pdf

Peruutusehdot

Mikäli et ole perunut osallistumistasi kahta viikkoa ennen koulutuksen alkamista, perimme täyden opiskelijamaksun. Pakottavan esteen sattuessa voit ilmoittaa perumisesta soittamalla asiakaspalveluun tai koulutusassistentille.

Kohderyhmä

Pätevyyskoulutus on suunnattu henkilöille,
-    jotka toimivat rakennushankkeissa valvojina, työnjohtajina, kunto- ja kosteusvauriotutkijoina, sisäilmakorjaustehtävissä tai kosteuskartoittajina
-    joilla on rakennustekninen peruskoulutus tai
-    jotka voivat osoittaa vastaavaa rakennusteknistä osaamista ja rakenteiden ja rakennusmateriaalien tuntemusta ja hallitsevansa vastaavat perustiedot ja
-    joilla on 1,5 vuoden työkokemus rakennusalalta tai vastaavat tiedot ja taidot.

PKM-pätevyys edellyttää myös neljää hyväksyttyä asiakkaalle näyttötyöohjeen mukaan itse laadittua ja raportoitua kosteusmittausta, 50 kosteusmittausraportin listan (100, jos ei rakennusteknistä perustutkintoa) ja suomenkielisen kirjallisen kokeen läpäisyn. Nämä vaatimukset täyttävät ovat oikeutettuja käyttämään nimikettä Pätevöitynyt kosteudenmittaaja PKM. Kosteudenmittaajan koulutus on myös VTT:n hyväksymä koulutustilaisuus henkilösertifiointia varten.

PKM-pätevyyttä hakevien lisäksi koulutus auttaa erinomaisesti rakentamisen, talotekniikan ja kiinteistöjohtamisen asiantuntijoita, tilaajia, työnjohtajia, valvojia, suunnittelijoita, urakoitsijoita, teknisiä isännöitsijöitä ja kiinteistöpäälliköitä perehtymään rakennusfysiikkaan, kosteudenhallintaan, rakennusterveyteen, sisäilmaongelmien hallintaan ja rakenteiden tiiviyden merkitykseen. Kosteudenmittaajan koulutus luetaan hyväksi Amiedun Ylläpitopäällikön lisäkoulutuksessa (www.amiedu.fi > toimitilakohdepäällikkö).

Toteutus

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena klo 9.00 – 17.00 välisenä aikana alan parhaiden asiantuntijoiden voimin. Koulutuksen toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa. Tentti järjestetään erikseen ja siihen ilmoittaudutaan www.amiedu.fi > Koulutushaku.

Sisältö

Ennakkotehtävässä ja koulutuksessa perehdytään kosteusvaurioiden ja vuotovahinkojen aiheuttamiin vaurioihin ja niiden kosteusmäärien mittaamiseen. Harjaannutaan etsimään vaurioiden ja vahinkojen syntymekanismeja ja pohtimaan korjausvaihtoehtoja.

-    Kosteudenmittaajien koulutusohjelman esittely
-    Taustaa, kosteuskäsitteet ja materiaalikosteus
-    Rakennusfysikaaliset näkökulmat vaurioitumiseen
-    Vesikatto- ja yläpohjarakenteiden sekä ulkoseinien kosteusvaurioituminen
-    Märkätilojen kosteusvaurioituminen
-    Mittaustulosten dokumentointi ja kosteuskartoituksen raportin laatiminen
-    Pätevyysjärjestelmä, pätevyyden hakeminen ja ylläpito
-    Näyttötyöt ja näyttötyöohjeet
-    Mittausmenetelmät ja mittalaitteet
-    Betonin kosteuden mittaaminen ja mittausepävarmuuksien tarkastelu
-    Materiaalien käyttäytyminen kosteuden muuttuessa
-    Mittarien ja ohjelmistojen toiminta ja esittely
-    Vuotovahinkojen ja niiden torjunnan merkitys
-    Kosteuskartoituksen suunnittelu ja toteutus, päätelmien tekeminen
-    Kosteusmittausharjoitukset eri rakenteista pienryhmissä

Hinta

Koulutuksen hinta on 1.277 € + alv 24 % / opiskelija ja sisältää ennakkotehtävän, teoriapäivät ja mittausharjoitukset, paperimuotoiset esitysmateriaalien tiivistelmät, todistuksen sekä ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380 Helsinki

Ilmoittautuminen

Täytä lomake oikealla olevasta Ilmoittaudu-linkistä. Koulutukseen otetaan mukaan opiskelijoita ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutuksen toteutuminen edellyttää, että ilmoittautuneita on vähintään 10 henkilöä.

Kutsut ja tarkemmat saapumisohjeet lähetetään sähköpostitse noin viikkoa ennen koulutusta. Ilmoittautuminen on sitova.

Kysy lisätietoja

Pertti Huhtanen
kouluttaja, tiiminvetäjä
puhelin 020 7461 406    
pertti.huhtanen(at)amiedu.fi

Kysy lisätietoja

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi