VTT Märkätilatöiden valvojan henkilösertifiointi

Loading Loading...

Ajankohta 6.11.2018 - 5.12.2018
Aika
Kesto
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 23.10.2018 mennessä


Tavoitteet ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiuksia toimia märkätilojen rakennus- ja korjaustöiden, kuten vedeneristys-, laatoitus-, putkiasennus-, linjasaneeraus- ja lattiavalutöiden rakennuttamis-, valvonta- ja työnjohtotehtävissä.

Peruutusehdot

Mikäli osallistumista ei ole peruutettu viimeistään kahta viikkoa ennen aiottua koulutusta, veloitetaan koko osallistujamaksu.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu rakennus- ja urakointiliikkeiden työnjohtajille, vastaaville työnjohtajille ja työpäälliköille sekä teknisille isännöitsijöille, valvojille ja rakennuttajille.

VTT-sertifikaattia hakevien lisäksi koulutus auttaa erinomaisesti rakentamisen, talotekniikan ja kiinteistöjohtamisen asiantuntijoita, tilaajia, työnjohtajia, valvojia, suunnittelijoita, urakoitsijoita, teknisiä isännöitsijöitä ja kiinteistöpäälliköitä perehtymään korjausrakentamiseen ja sen valvontaan, rakennusfysiikkaan, kosteudenhallintaan, rakennusterveyteen, sisäilmaongelmien hallintaan ja rakenteiden tiiviyden merkitykseen.

Henkilösertifioinnin peruskoulutus- ja työkokemusvaatimukset
Henkilösertifioidulta märkätilatöiden valvojalta edellytetään rakennusteknistä perusosaamista ja riittävää työkokemusta. Jos peruskoulutus on vähintään rakennusmestari tai teknikko, edellytetään henkilösertifioidulta märkätilatöiden valvojalta märkätilarakentamiseen liittyvää työkokemusta vähintään 3 vuoden ajalta.

Henkilöltä, jolta puuttuu rakennusmestarin tai teknikon tutkinto, edellytetään rakennusalan työkokemusta vähintään 10 vuoden ajalta, josta märkätilarakentamiseen liittyvää työkokemusta vähintään viiden viime vuoden ajalta, ja lisäksi lisäkoulutuksen hyväksyttyä suoritusta (ennakkotehtävä, teoriaopetus, harjoitustyö).

Koulutuksen, teoriakokeen ja näytön hyväksytysti suorittanut henkilö voi hakea VTT Märkätilatöiden valvojan henkilösertifikaattia www.omasertifikaatti.fi:stä.

Toteutus

Teoria ja laadunvalvontamittausharjoitukset kahdella kahden päivän lähijaksolla. Koulutus kestää yhteensä neljä päivää.
Tenttiin on hakeuduttava erikseen amiedu.fi > Koulutushaku > Rakentaminen ja LVI. Näyttökohde on hankittava itse ja sovittava näytön vastaanotosta Ratekon koulutuskoordinaattorin kanssa.

Sisältö

1. päivä  
Määräykset ja ohjeet, märkätilan rakenteet
Märkätilan sähkölaitteet ja -asennukset
Märkätilan vedeneristys- ja pintarakennetarvikkeille asetetut vaatimukset  

2. päivä       
Alustat ja asennusolosuhteet
Lattiakaivot ja kaivoliitokset
Märkätilojen yleisimmät virheet ja niiden seuraukset
Nestemuodossa levitettävät vedeneristeet – asennusnäytös

3. päivä       
Rakennusfysiikka, lämpö- ja kosteustekniikka, kosteusmittaus
Mittalaitteet, laadunvalvontamittausten suoritus ja mittaustulosten arviointi
Laadunvalvontamittausharjoitus

4. päivä
Työturvallisuusriskien poistaminen
Nestemuodossa levitettävät vedeneristeet
Levyrakenteiset märkätilat - suositeltavia rakenneratkaisuja
Mattomaiset vedeneristeet
Märkätilatöiden valvonta, dokumentointi ja raportointi

Hinta

Teoriakoulutuksen hinta on 1.340 € sisältäen koulutuksen, koulutusaineiston, erillisen teoriakokeen sekä aamukahvin, lounaan ja iltapäiväkahvin kaikkina lähiopetuspäivinä.
Näytön hinta on 580 € pääkaupunkiseudulla. Mikäli näyttö annetaan yli 25 km:n etäisyydellä koulutuspaikasta, hintaan lisätään matka- ja mahdolliset majoituskustannukset sekä tuntiveloitus matka-ajalta.

Kaikki hinnat alv 0 %, veroton koulutuspalvelu, AVL 39 §.

Koulutuspaikka

Amiedu
Valimotie 8
00380 Helsinki

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Ratekon sivuilla tai sähköpostilla rateko(at)rateko.fi viimeistään kaksi viikkoa ennen aiottua koulutusajankohtaa. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautuneille lähetetään kirjallinen vahvistus ja saapumisohjeet noin viikkoa ennen koulutusta.

Kysy lisätietoja

Kirsi-Marja Annus
koulutuskoordinaattori
RATEKO
puhelin 050 3255 868
kirsi-marja.annus(at)rateko.fi

Pertti Huhtanen
kouluttaja, tiiminvetäjä
Amiedu, Rakentamispalvelut
puhelin 020 7461 406
pertti.huhtanen(at)amiedu.fi

Kysy lisätietoja

Asiakaspalvelu

Avoinna ma-to 8-16, pe 8-14
puhelin 010 80 80 90
asiakaspalvelu@amiedu.fi