Ensiavun peruskurssi

Ajankohta 24.2.2020 - 25.2.2020
Ilmoittautuminen/ Hakeminen 17.2.2020 mennessä

Ensiavun peruskurssi antaa perustiedot ja – taidot auttaa hätätilanteessa ja tavallisimmissa sairaus- ja onnettomuustilanteissa.

Ensiavun peruskurssi on tarkoitettu kaikille ensiavusta kiinnostuneille. Soveltuu hyvin myös sosiaali- ja terveydenhuoltoalan henkilöstölle.

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena klo 8.00 – 15.00.
Hyväksytysti suoritettu kurssi edellyttää 100 % läsnäoloa.

• Ensiavun merkitys, käsitteet, yleisohjeet ensiaputilanteisiin, tapaturmien ennaltaehkäisy ja terveyden edistäminen
  • Toiminta tapahtumapaikalla; vammamekanismi, vammat, toimintajärjestys (varoita-pelasta-hälytä-auta)
  • Hätäilmoitus ja tilanteen hallinta
  • Potilaan tutkiminen ja henkeä pelastava ensiapu
  • Elvytystapahtuma; elottomuus, aikuisen PPE ja lapsen elvytyksen erityispiirteet (teoriassa)
  • Tajuttomuus, vierasesine hengitysteissä
  • Sairauskohtausten ensiapu; aivoverenkierron häiriön oireet, rintakipu, diabeetikon heikotus, pyörtyminen, kouristelu, hengenahdistus
  • Haavat ja hallitsematon verenvuoto, palovammat ja muut sokkiin johtavat tilanteet
  • Murtumien ja nivelvammojen oireiden tunnistaminen sekä ensiapu
  • Myrkytysten aiheuttajat ja niiden oireiden tunnistaminen, toiminta annettujen ohjeiden mukaisesti
  • Auttajan turvallisuus, tartuntavaaralliset taudit, henkinen ensiapu, aihekohtaisia tilastoja

115 €/opiskelija (sis. alv 24%).

Täytä lomake oikealla olevasta Ilmoittaudu-linkistä.

Koulutukseen otetaan mukaan opiskelijoita ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuneille lähetetään vahvistus koulutuksen alkamisesta noin viikkoa ennen koulutuksen alkua.

Koulutuksen toteutuminen edellyttää, että ilmoittautuneita on vähintään 10 henkilöä. Kutsut ja tarkemmat saapumisohjeet lähetetään sähköpostitse.

Ilmoittautuminen on sitova.

Peruutusehdot

Pakottavan esteen sattuessa voit ilmoittaa perumisesta asiakaspalveluun.

Tero Lääkkö
koulutussuunnittelija